Back

ⓘ Kristaq Dhamo




                                     

ⓘ Kristaq Dhamo

Kristaq Dhamo - lindi me 20 Pril 1933 ne Fier, Shqiperi. Mbaruari studimet ne Institutin e Larte kinematografik ne Budapest, Hungari. Fillon te punojne ne Film Studio-"Shqiperia e Re", ku realizohet filmi "Tana" me 1958. Per shume vite ai ka qene drejtor artistik ne Film Studio. Dhamo ka dhene nje ndihme te çmuar ne pergatitjen e studenteve te rinj te kinematografise, me organizimin e disa kurseve profesionale. Ne 1979 i eshte dhene titulli "Artist merituar" dhe ne vitin 1987 eshte nderuar me titullin "Artist i Popullit". Ne festivalin e XI-te i filmit shqiptar 2000 eshte nderuar me çmimin e karrieres.

                                     

1. Filmografia

Regji

  • Fortuna 1959
  • Mengjeze lufte 1971
  • Ne u dashuruam me Shqiperine 1959
  • Vitet e para 1965
  • Qortimet e vjeshtes 1982
  • Nga mesi i erresires 1978
  • Detyre e posaçme 1963
  • Ansambli i kengeve dhe valleve 1960
  • Miqesi revolucionare 1967
  • Bote e padukshme 1987
  • Ata nuk vdesin 1966
  • Vendimi 1984
  • Tana 1958
  • Brazdat 1973

Skenare

  • Tana 1958
  • Qortimet e vjeshtes 1982
  • Ansambli i kengeve dhe valleve 1960
  • Vitet e para 1965
  • Bote e padukshme 1987