Back

ⓘ Lenny Kuhr




Lenny Kuhr
                                     

ⓘ Lenny Kuhr

Ne 1967, ajo filloi nje karriere si kengetare ne Holande, duke interpretuar kenge ne traditen franceze te shasonit. Ne 1969, ajo perfaqesoi Holanden ne Festivalin Evropian te Kenges 1969 me kompozimin e saj "De troubadour" teksti nga David Hartsema; orkestra drejtuar nga Franz de Kok. Ajo ishte nje nga kater fituesit ate vit.

Ne fillim te viteve shtatedhjete, Kuhr ishte me e suksesshme ne France sesa ne vendin e saj te lindjes. Ajo u kryesua ne top listat franceze ne 1972 me kengen "Jesus Christo" dhe interpretoi ne shfaqjet e Georges Brassens.

Ne vitin 1980, ajo pati hitin e saj me te madh ne Hollande: "Visite", nje kenge qe ajo interpretoi se bashku me grupin francez Les Poppys. Ajo ka leshuar rekorde qe nga ajo kohe, megjithese pa ndonje sukses te madh.

Ne 1982, Kuhr priti Festivalin e Kenges Nationaal, perzgjedhja kombetare holandeze per Festivalin Evropian te Kenges.

Kuhr ishte nje nga artistet qe regjistroi kengen "Shalom nga Hollanda" shkruar nga Simon Hammelburg dhe Ron Klipstein si nje shenje solidariteti per popullin Izraelit, te kercenuar nga raketat nga Iraku, gjate Luftes se Gjirit ne 1991.

                                     

1. Jeta personale

Martesa e pare e Kuhr ishte ne 1974 me nje mjek izraelit. Kuhr ishte sulmuar ne maj te 1973 ne Haarlem, gje qe i ka shkaktuar demtim te hundes. Burri i saj ri riparoi hunden. Kuhr u kthye ne Judaizem. Ajo kishte dy vajza gjate kesaj martese, nje ne 1975 dhe e dyta ne 1980. Per nje kohe, ajo jetoi ne Izrael. Pasi u divorcua, ajo ishte partnere me Herman Pieter de Boer, nje shkrimtar kengesh, nga 1981 ne 1993. Ajo u martua per here te dyte ne 2003.

                                     

2. Diskografia

  • 2010: Hollands glorie
  • 2017: Gekust door de eeuwigheid
  • 2001: Hollands glorie
  • 1971: De zomer achterna
  • 1980: Dromentrein
  • 1999: Oeverloze liefde
  • 2001: Fadista
  • 2011: Liefdeslied
  • 2013: Wie ben je
  • 2005: Panta Rhei
  • 1982: Oog in oog
  • 1992: Heilig vuur
  • 1988: Lenny Kuhr
  • 1994: Altijd heimwee
  • 1972: Tout ce que jaime / Les enfants
  • 1972: De wereld waar ik van droom
  • 1981: Avonturen
  • 1983: De beste van Lenny Kuhr
  • 2004: Op de grens van jou en mij
  • 1976: n Dag als vandaag
  • 2019: Het lied gaat door
  • 1969: De troubadour
  • 2007: 40 Jaar verliefd
  • 2010: Mijn liedjes mijn leven
  • 1997: Gebroken stenen
  • 1997: Stemmen in de nacht
  • 1990: De blauwe nacht
  • 1990: Het beste van Lenny Kuhr
  • 1974: God laat ons vrij
  • 1986: Quo vadis
  • 2000: Visite